søndag den 7. februar 2010

Glæden ved Teknologien


Teknologi… Et bredt ord, der får mange tanker til at cirkulere. Der er mange forskellige meninger om teknologi. Nogen er imod den, mens andre er stærke tilhængere, og mener at man ikke kunne leve uden. Teknologien har i dag gjort så vi kunne udvikle nogen ting, som vi ikke havde for 30 år siden. For eksempel: Computeren, internettet, en ipod, Medicin og så videre.

Teknologien har i dag gjort så ting er blevet meget lettere. For eksempel er der blevet lavet maskiner til at udføre arbejde som man stadig brugte folk til for 30 år siden.

Samtidig kan Teknologien også have en slags negativ effekt. Man siger jo, at om 30 år har man fået bygget robotter til at udføre alt slags arbejde. Problemet er bare. Hvad skulle vi mennesker så lave? Hvis der ikke var noget arbejde, ville alle gå rundt og være arbejdsløse. Teknologien har også gjort, så mange flere mennesker sidder indenfor, og spiller computerspil, og ikke bevæger sig nok. I ”gamle dage” som min far ville sige, ”løb vi rundt og legede udenfor. Vi sad ikke indenfor i det dejlige vejr”. Men på den anden side. Hvis computere havde været der, da han var i min alder, ville jeg vædde med at han også sad indenfor og spillede.

Mange siger jo også at det er teknologien der bliver vores undergang. I filmen ”I Robot” er vi lidt ude i fremtiden, og man har fået robotter til at arbejde, lave mad, gå tur med hunden, og virkelig gjort livet nemmere for mennesket. Men så en dag bliver robotterne klog nok til at gøre oprør, fordi de ikke gider være menneskenes ”slaver” mere. Det er der mange der mener der vil ske på et tidspunkt, og gør så at de er imod teknologien.

Men alt i alt er teknologien en rigtig dejlig ting! Man kan bruge teknologi til rigtig mange ting, men jeg vælger mest at bruge den til at høre musik, og til computerspil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar